Ένα σημαντικό κεφάλαιο κλείνει για τους φίλους της Saab, καθώς τα τελευταία αυτοκίνητα που παραμένουν στο ιστορικό εργοστάσιο της εταιρείας στο Τρολχάταν της Σουηδίας ετοιμάζονται να περάσουν σε νέα χέρια μέσω δημοπρασίας.
Πρόκειται για 8 σπάνια οχήματα εξέλιξης και πρωτότυπα, τα περισσότερα βασισμένα στο Saab 9-3, τα οποία αναπτύχθηκαν μετά τη χρεοκοπία της εταιρείας από τη NEVS (National Electric Vehicle Sweden).
Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, είναι η επιχείρηση που δημιουργήθηκε το 2012 σε συνεργασία με την κινεζική Evergrande με στόχο να συνεχίσει την τεχνολογική κληρονομιά της σουηδικής φίρμας μέσα από την ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση.
Ανάμεσα στα πιο ξεχωριστά εκθέματα περιλαμβάνονται ένα πρωτότυπο αυτόνομης οδήγησης, ένα ηλεκτρικό sedan με ηλεκτροκινητήρες ενσωματωμένους στους τροχούς, αλλά και ένα υβριδικό μοντέλο με range extender. Στη λίστα βρίσκεται επίσης ένα Hengchi 5, που ήταν το κορυφαίο δείγμα τεχνολογίας της Evergrande.
Τα αυτοκίνητα δεν αποτελούν μουσειακά κομμάτια, αλλά λειτουργικά πρωτότυπα και δοκιμαστικά οχήματα, δείγμα της προσπάθειας που έγινε να παραμείνει ζωντανό το καινοτόμο πνεύμα της Saab, ακόμη και μετά την πλήρη κατάρρευσή της.
Οι δημοπρασίες θα πραγματοποιηθούν από τις 21 έως τις 30 Μαΐου μέσω του σουηδικού οίκου Κλαράβικ, χωρίς τιμή εκκίνησης, δίνοντας στους συλλέκτες και στους φανατικούς της μάρκας μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν ένα σπάνιο κομμάτι από την ιστορία της Saab.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
Ο πρωταθλητής πρόεδρος της ΑΕΚ και τα απίστευτα αυτοκίνητά του
Βρες το και πάρτο πιο εύκολα απο ποτέ







































































































