Μια νέα ταινία για την ιστορική παγκόσμια περιοδεία των Oasis το 2025, η οποία έκανε πρεμιέρα το Σάββατο στη Βενετία, καταγράφει την ψυχρή επανένωση των αδελφών Gallagher του βρετανικού συγκροτήματος και δείχνει πώς τα παιδιά τους έχουν γίνει το «τσιμέντο» στην ασταθή σχέση τους.
Με τίτλο «Oasis: Don’t Look Back in Anger», το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τη στιγμή που ο Liam Gallagher έφτασε για την πρώτη συνάντηση μετά από 15 χρόνια με τον αποξενωμένο αδελφό του Noel για μια πρόβα πριν από την περιοδεία τους «Live ’25».
Τα πρώτα του λόγια είναι να διαμαρτυρηθεί για κάποιες ακουστικές ασπίδες στα τύμπανα -«με κάνουν να νιώθω άσχημα»- πριν αρχίσει να τραγουδά με χαρακτηριστικό ύφος και στη συνέχεια φύγει χωρίς να πει λέξη.
«Είναι Άγγλοι άνδρες της εργατικής τάξης, δεν πρόκειται να δείξουν συναίσθημα, ούτε καν να σφίξουν τα χέρια», δήλωσε στο AFP ο δημιουργός της ταινίας Steven Knight, δημιουργός της τηλεοπτικής σειράς «Peaky Blinders» και ο σεναριογράφος της νέας ταινίας James Bond.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, τα ευέξαπτα αδέρφια σταδιακά βάζουν τέλος σε μια από τις πιο διάσημες διαμάχες στη σύγχρονη ροκ μουσική, η οποία χρονολογείται από έναν καβγά το 2009, στα παρασκήνια πριν από μια συναυλία στο Παρίσι.
Οι θαυμαστές άρχισαν να συγκεντρώνονται στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το Σάββατο το πρωί πριν από την πρεμιέρα, με τους αδελφούς Gallagher να τους χαιρετούν από μια βάρκα καθώς έφταναν στην ηλιόλουστη ιταλική πόλη.
Η περσινή επανένωσή τους επί σκηνής, προκάλεσε μια έκρηξη νοσταλγίας για τη δεκαετία του 1990 και υποστήριξης για τους Oasis, ένα από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα των τελευταίων 30 ετών, με την ταινία να προσπαθεί να εξηγήσει γιατί έχουν τόση απήχηση σε διαφορετικές γενιές και ανθρώπους που μιλούν διαφορετικές γλώσσες.
Η συμφιλίωση του Liam και του Noel βοηθήθηκε από τις εκκολαπτόμενες σχέσεις μεταξύ των παιδιών τους, τα οποία δεν γνωρίζονταν πριν από την επανένωση του συγκροτήματος, σύμφωνα με τον Knight. «Νομίζω ότι μόλις τα παιδιά τους άρχισαν να εμπλέκονται, αυτό ήταν το “τσιμέντο”. Τα παιδιά τους γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι», πρόσθεσε.
Μουσική στον κινηματογράφο
Το «Don’t Look Back in Anger» αποτελεί μέρος μιας επικερδούς νέας τάσης σημαντικών καλλιτεχνών που κυκλοφορούν αυστηρά ελεγχόμενες ταινίες για τις περιοδείες τους, επιτρέποντας στους θαυμαστές που δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήρια να έχουν μια εναλλακτική άποψη για τις συναυλίες, μέσω του κινηματογράφου.
Η ταινία της Taylor Swift για την “Eras Tour” το 2023 απέφερε περίπου 260 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ η Beyonce κυκλοφόρησε επίσης μια ταινία την ίδια χρονιά για την περιοδεία της, η οποία απέφερε 44 εκατομμύρια δολάρια.
«Νομίζω ότι είναι πραγματικά καλό, και ο λόγος που κάποιος θέλει να χρηματοδοτήσει κάτι τέτοιο είναι επειδή βλέπει ένα προηγούμενο», πρόσθεσε ο Knight.
Η ταινία των Oasis, που είναι γεμάτη βρισιές, αποτελεί κυρίως ευχάριστη ψυχαγωγία και δεν αναφέρεται σε αμφιλεγόμενα ζητήματα, όπως η «δυναμική τιμολόγηση» των εισιτηρίων, εξαιτίας της οποίας ορισμένοι θαυμαστές πλήρωσαν πολύ περισσότερα απ’ όσα περίμεναν.
Επίσης, κάνει μια σύντομη αναδρομή στον χωρισμό του 2009 και τα επόμενα χρόνια μνησικακίας, αλλά αποκαλύπτει την ανησυχία του Liam για το ενδεχόμενο να κάνει λάθη, την απόφασή του να αποφύγει όλα τα τσιγάρα και το αλκοόλ στην περιοδεία, και πώς ο Noel ήταν «χάλια» με τα συναισθήματά του στην έναρξη της πρώτης συναυλίας στο Κάρντιφ τον Ιούλιο του 2025.
Η ταινία σκηνοθετήθηκε από τους διάσημους Βρετανούς δημιουργούς μουσικών ντοκιμαντέρ Dylan Southern και Will Lovelace, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον Knight.
Ο Lovelace είπε ότι αρχικά «αποθαρρύνθηκαν» από το εγχείρημα. «Τα μάτια όλου του κόσμου είναι στραμμένα σε αυτό, και αφορά δύο αδέρφια που είναι γνωστά για την ασταθή συμπεριφορά τους και δεν ξέραμε πώς θα εξελισσόταν», δήλωσε στο AFP.
Η ταινία «Oasis: Don’t Look Back in Anger» κυκλοφορεί παγκοσμίως από τις 9 Σεπτεμβρίου.
Πηγή: AFP
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος










































































































