Δύσκολες ώρες βιώνουν οι ένοικοι πολυκατοικίας στη Νέα Ιωνία μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε καφετέρια του ισογείου.
Η φωτιά προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε σημαντικό αριθμό διαμερισμάτων και φθορές στο σύνολο του κτιρίου. Μέχρι στιγμής, κανένας από τους κατοίκους δεν έχει επιστρέψει στο σπίτι του, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η καταγραφή των ζημιών, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσα από τα συνολικά 15 διαμερίσματα είναι μη κατοικήσιμα.
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τα αίτια
Οι αρμόδιες Αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι πριν ή κατά τη διάρκεια του περιστατικού ακούστηκαν τουλάχιστον τρεις εκρήξεις.
Παράλληλα, πραγματοποιούνται έλεγχοι για την καταλληλότητα του κτιρίου και αποτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στα διαμερίσματα και στους κοινόχρηστους χώρους.
Αναζητείται λύση για τη στέγαση των κατοίκων
Σύμφωνα με τον δικηγόρο των ενοίκων, έως το πρωί της Τρίτης δεν είχε υπάρξει επικοινωνία με τους κατοίκους ούτε είχε ληφθεί συγκεκριμένη μέριμνα για την προσωρινή στέγασή τους.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας ανέφερε στο ΕΡΤnews ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες, ώστε να εξασφαλιστεί κατάλυμα για όσους δεν μπορούν να επιστρέψουν στα διαμερίσματά τους.
Στο σημείο βρέθηκαν υπάλληλοι του Δήμου Νέας Ιωνίας, οι οποίοι προχώρησαν σε μία πρώτη καταγραφή των αναγκών και των ζημιών.
Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος
Σχετική είδηση
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος










































































































