Με στόχο την προστασία των κρίσιμων υποδομών στη Σούδα, καθώς η περιοχή έχει τεθεί σε επιφυλακή λόγω των αυξημένων απειλών από το Ιράν και στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δυνάμεων αεράμυνας στην Ανατολική Μεσόγειο, άρχισε η μεταφορά της συστοιχίας αντι-αεροπορικών πυραύλων Patriot, από την Κάρπαθο στην Κρήτη.
Η μεταφορά αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επομένων ωρών για να ενισχύσει την αεράμυνα των στρατηγικής σημασίας ναυτικών και αεροπορικών υποδομών, τόσο για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ.
Η βάση χρησιμοποιείται για την υποστήριξη συμμαχικών επιχειρήσεων στην περιοχή.
Με δεδομένες τις Ιρανικές απειλές, τα ελληνικά F-16, που έχουν μετασταθμεύσει στην Κύπρο, θα παραμείνουν στο νησί, ενώ η Αθήνα αναμένεται να εξετάσει ενδεχόμενο νέο αίτημα της Βουλγαρίας για αντιαεροπορική και αντιβαλλιστική συνδρομή, εφόσον αυτό υποβληθεί.
Σε ό,τι αφορά την ελληνική πυροβολαρχία Patriot στη Σαουδική Αραβία, εξετάζεται είτε η παραμονή της για μικρό χρονικό διάστημα, είτε η απόσυρσή της, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται το επόμενο διάστημα από το ΚΥΣΕΑ.
Διαβάστε επίσης:
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος










































































































