Σε μία μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας εντοπίστηκε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με 174 κιλά κάνναβης. Οι δράστες τα μετέφεραν από την Ισπανία στην Ελλάδα με κρυφές θήκες σε μέσα σε ιδιωτικής χρήσης φορτηγά οχήματα. Έγιναν δύο συλλήψεις σε περιοχές της Καβάλας ενώ ακόμη τρία πρόσωπα περιλαμβάνονται στη δικογραφία για εγκληματική οργάνωση. Η Δίωξη Ναρκωτικών Καβάλας εντόπισε 934 συσκευασίες κάνναβης σε φορτηγό που είχε δεσμευτεί από το Τελωνείο Κομοτηνής. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων ένα πιστόλι, μαχαίρια και χρήματα. Οι δράστες είναι αντιμέτωποι με διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.


Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό την εισαγωγή από το εξωτερικό και την περαιτέρω διακίνηση, εντός της ελληνικής επικράτειας, μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες, καθώς και ένας ακόμη ημεδαπός, ενεργώντας υπό τις εντολές και την καθοδήγηση των δύο λοιπών κατηγορουμένων που περιλαμβάνονται στη σχηματισθείσα δικογραφία, μετέβαιναν στην Ισπανία, όπου παραλάμβαναν ναρκωτικές ουσίες. Στη συνέχεια, τις μετέφεραν στην ελληνική επικράτεια, επιμελώς κρυμμένες σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες οχημάτων.


Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
«Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας συνελήφθησαν -2- ημεδαποί – μέλη εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων πάνω από -89- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, -85- κιλά κατεργασμένης κάνναβης, ένα όχημα και χρηματικό ποσό. Η δικογραφία περιλαμβάνει επιπλέον τρεις ημεδαπούς – μέλη της εγκληματικής ομάδας Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες 12-10-2026 σε περιοχές της Καβάλας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας δύο -2- ημεδαποί – μέλη εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της παράβασης του νόμου περί όπλων, η οποία περιλαμβάνει και τρεις ημεδαπούς δράστες τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.
Συγκεκριμένα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και επιστάμενες έρευνες των παραπάνω αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα με σκοπό την εισαγωγή από το εξωτερικό και την περαιτέρω διακίνησή στη χώρα μας, μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Όπως διακριβώθηκε οι δύο συλληφθέντες και ένας ακόμη ημεδαπός δράστης λειτουργώντας υπό τις εντολές και την καθοδήγηση αντίστοιχα των άλλων δύο κατηγορουμένων που περιλαμβάνονται στη σχηματισθείσα δικογραφία, μετέβαιναν στην Ισπανία και παραλάμβαναν ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες μετέφεραν στον ελλαδικό χώρο επιμελώς κρυμμένες σε κρύπτες Ι.Χ.Φ. οχημάτων, με σκοπό την διακίνηση τους. Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των παραπάνω αστυνομικών με την συνδρομή του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ‘ΘΟΡ’ του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν χθες το πρωί στην Καβάλα οι δύο ημεδαποί δράστες, στην κατοχή και στις οικίες των οποίων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν -1- πιστόλι, -2- ράβδοι, πτυσσόμενα μαχαίρια, -1- νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, -1- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, -4- κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των -3.140- ευρώ. Ακολούθως, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο με το οποίο όπως διακριβώθηκε ο ένας συλληφθείς είχε πραγματοποιήσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο είσοδο στη Χώρα μας μέσω του Μεθοριακού Σταθμού Νυμφαίας και το οποίο ήταν δεσμευμένο από το Τελώνιο της Κομοτηνής για διοικητικές παραβάσεις. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή του ανωτέρου σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες -84- νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -89- κιλών και -484- γραμμαρίων και -850- νάιλον συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους -85- κιλών οι οποίες και κατασχέθηκαν. Επιπλέον κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα. Το προανακριτικό έργο ενεργεί το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καβάλας».
Ρεπορτάζ: Κώστας Λουκούμης
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος








































































































