Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας που μετείχαν στους πρωινούς προκριματικούς, της Πέμπτης (27/8), εξασφάλισαν δέκα προκρίσεις στους τελικούς των αγωνισμάτων τους, που θα γίνουν το απόγευμα της ίδιας ημέρας.
Μάλιστα σε δύο από αυτούς θα υπάρχει διπλή ελληνική εκπροσώπηση. Στους προκριματικούς των 100μ. επιφάνειας Γυναικών η Ιφιγένεια Τελιούση τερμάτισε σε 41.63 και προκρίθηκε με την δεύτερη καλύτερη επίδοση, ενώ η Μαρία Ηλιάκη πέρασε στον τελικό με τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, 41.69.
Στα 200μ. επιφάνεια Ανδρών, ο Ηλίας Καλφίδης και ο Γιώργος Καλτσουκαλάς είχαν την έκτη και έβδομη, αντίστοιχα, καλύτερη επίδοση στους προκριματικούς. Ο πρώτος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με χρόνο 1:26.94 και ο δεύτερος με 1:27.10.
Επίσης, στα 50μ. διπλά πέδιλα Ανδρών, ξεχώρισε ο Ιωάννης Ιωακειμίδης, αφού είχε τον καλύτερο χρόνο στους προκριματικούς με 19.02 και στοχεύει ψηλά στον τελικό.
Στα 200μ. διπλά πέδιλα Ανδρών, ο Γιώργος Κούσης είχε την δεύτερη καλύτερη επίδοση στους προκριματικούς, με 1:39.64 και θα παλέψει για μια θέση στο βάθρο στον απογευματινό τελικό.
Στα 400μ. επιφάνειας Γυναικών, η Άννα Φίλογλου τερμάτισε με χρόνο 3:25.97 και προκρίθηκε με την δεύτερη καλύτερη επίδοση από τους προκριματικούς.
Στα 50μ. άπνοια Ανδρών, ο Άγγελος Κορομπύλης προκρίθηκε στον τελικό με την πέμπτη καλύτερη επίδοση, 14.93. Αντίθετα, ο Γιώργος Καλτσουκαλάς με χρόνο 15.48 κατετάγη ένατος και είναι δεύτερος αναπληρωματικός.









































































































