RSS
TwitterFacebookPinterest

genikes-asfaleies-insurance-spanos

Banner-radiotaxi-ermis-spanos-site

Το σπορ pick-up που «ανεβαίνει» στους 300 ίππους

  • Written by:Το σπορ αυτό pickup παίρνει κίνηση από έναν προηγμένο σε κάθε του πτυχή twin-turbo V6 βενζινοκινητήρα 3.0 λτ., ο οποίος βελτιστοποιήθηκε ειδικά για την περίσταση, προκειμένου να αποδίδει μέγιστη ισχύ 288 ίππων και ροπή στρέψης που φτάνει τα 491 Nm. Επίσης, διαθέτει 4 ρυθμίσεις για τον… ήχο του κινητήρα!{loadposition Fordcarcenter}

Το νέο Ranger Raptor σίγουρα δεν μοιάζει με κανένα. Όχι μόνο σε εμφάνιση και τεχνολογίες, αλλά και σε δυνατότητες, τόσο εντός όσο και εκτός ασφάλτου. Με αυτό το σκεπτικό και με πρωταρχικό στόχο να προσφέρει το απόλυτο, κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση της Ford να επιστρατεύσει για την ολοκαίνουργια γενιά του «πολεμικού» της pick-up έναν κορυφαίο, σε προδιαγραφές, τεχνολογίες και απόδοση, κινητήρα βενζίνης, που έρχεται να καλύψει με το παραπάνω ακόμα και τις υψηλότερες απαιτήσεις των αγοραστών του.

Με προδιαγραφές για… δυνατούς παίχτες

Το V6 3.0 λτ. EcoBoost μηχανικό σύνολο του νέου Ranger Raptor με τα 288 άλογα και τα 490 Nm βελτιστοποιήθηκε ειδικά για την περίσταση από τους… μαέστρους της Ford Performance. Διαθέτει, μεταξύ άλλων, ένα ιδιαίτερα συμπαγές μπλοκ κυλίνδρων από συμπιεσμένο μείγμα γραφίτη-σιδήρου, που είναι περίπου 75% ισχυρότερο και έως 75% πιο άκαμπτο από το σίδηρο που χρησιμοποιείται στις παραδοσιακές μεθόδους χύτευσης.

Από εκεί και πέρα, η Ford Performance εξασφάλισε ότι ο κινητήρας του νέου Ranger Raptor προσφέρει άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού στο πάτημα του γκαζιού, σε συνδυασμό με ένα αγωνιστικής προέλευσης σύστημα anti-lag, παρόμοιο με αυτό που είδαμε για πρώτη φορά στα Ford GTκαι Focus ST, επιτρέποντας τη στιγμιαία και on-demand αύξηση της ισχύος.

Το νέο σύστημα anti-lag διατίθεται στο πρόγραμμα Baja και διατηρεί την περιστροφή των δύο υπερσυμπιεστών για έως και 3 δευτερόλεπτα, αφού ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι, επιτρέποντας έτσι ταχύτερη επιτάχυνση στις εξόδους των στροφών ή στις αλλαγές σχέσεων όταν ο οδηγός πατήσει ξανά το γκάζι. Επιπλέον, ο κινητήρας είναι προγραμματισμένος με ένα ανεξάρτητο προφίλ αύξησης της πίεσης υπερπλήρωσης (boost) για κάθε μία από τις 10 σχέσεις του προηγμένου αυτόματου κιβωτίου, με στόχο την περαιτέρω βελτιστοποίηση των επιδόσεων.

Ο νέος κινητήρας βενζίνης του Ranger Raptor προσφέρει αβίαστη επιτάχυνση στο χαλίκι, το χώμα, τη λάσπη και την άμμο. Υποστηρίζοντας αυτές τις ολοκληρωμένες επιδόσεις, ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και ενεργό σύστημα εξαγωγής ενισχύει τον ήχο του κινητήρα μέσα από 4 επιλέξιμα προφίλ, τα οποία δίνουν στο νέο Ranger Raptor τη δυνατότητα να προσαρμόσει τον «φωνητικό» του χαρακτήρα. Οι οδηγοί, επομένως, του νέου Ranger Raptor μπορούν να επιλέξουν τον ήχο κινητήρα που προτιμούν πιέζοντας απλά ένα μπουτόν στο σπορ τιμόνι ή επιλέγοντας ένα drive mode που χρησιμοποιεί μία από τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Quiet: Δίνει προτεραιότητα στον αθόρυβο χαρακτήρα έναντι των επιδόσεων και του έντονου ήχου προκειμένου να μην ενοχλεί
Normal: Το προφίλ αυτό προορίζεται για καθημερινή χρήση και παρέχει έναν ήχο εξάτμισης που κάνει αισθητή την παρουσία του, χωρίς να είναι υπερβολικά δυνατός για χρήση στο δρόμο. Το προφίλ αυτό χρησιμοποιείται «bydefault» στα προφίλ οδήγησης Normal, Slippery, Mud/Rutsκαι Rock Crawl
Sport: Χαρίζει μία πιο δυνατή και δυναμική χροιά
Baja: Το πιο εντυπωσιακό προφίλ ήχου τόσο σε ένταση όσο και σε χαρακτήρα, καθώς σε αυτό το πρόγραμμα το σύστημα εξαγωγής συμπεριφέρεται περισσότερο ως ελεύθερη εξάτμιση. Προορίζεται μόνο για χρήση off-road.

Ο γνωστός και καταξιωμένος για τις επιδόσεις και τη χαμηλή κατανάλωσή του κινητήρας ντίζελ 2.0 λτ. EcoBlue bi turbo της Ford θα εξακολουθήσει να διατίθεται στο νέο Ranger Raptor από το 2023.

The post Το σπορ pick-up που «ανεβαίνει» στους 300 ίππους appeared first on AutoGreekNews.

Πηγή: http://www.autogreeknews.gr/nea

Insurance-spanos-online-asfaleia

banner-ikaros-new