RSS
TwitterFacebookPinterest

genikes-asfaleies-insurance-spanos

Banner-radiotaxi-ermis-spanos-site

«Τα Νόστιμα Φαγητά της Οικογένειας», φιλευσπλαχνική κουζίνα χωρίς βαρβαρότητα-βαναυσότητα

Τα Νόστιμα Φαγητά της Οικογένειας

Φιλευσπλαχνική Κουζίνα χωρίς βαρβαρότητα-βαναυσότητα, Τόμος 1, κατάλληλα για vegan & Σαρακοστή

Στο βιβλίο ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ Σπιτικά Φαγητά της Οικογένειας, γραμμένο για vegan και την Σαρακοστή περιλαμβάνονται:

Συνταγές της παραδοσιακής, σύγχρονης, και μετανεωτερικής κουζίνας με εύκολα, αναλυτικά βήματα που θα κάνουν και τον πιο αρχάριο της κουζίνας έμπειρο από την πρώτη στιγμή, και θα λύσουν τα χέρια των πεπειραμένων!

Ανθρωπολογική ανάλυση της σημασίας της παραδοσιακής διατροφής ιστορικά, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Βασικά στοιχεία για την χορτοφαγική κουλτούρα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα εντάσσοντας τα παραδοσιακά φαγητά που στηριζόταν σε ζωικά προϊόντα στο διαχρονικό κίνημα υπέρ του περιβάλλοντος, της χορτοφαγίας, της υγείας, της οικονομία και του δημοσίου συμφέροντος.

Συνέχεια των διατροφικών, πολιτιστικών και πολιτισμικών συνηθειών του Ελληνικού Λαού, όπως έχουν καταγραφεί στην ιστορία αλλά και στο κοινό μας θυμικό (συμπεριλαμβανομένου και του γευστικού), ιδιαίτερα των γενεών του 20ου αιώνα από όλη την Ελλάδα, με πολλά καλολογικά και πολιτισμικά στοιχεία για την σημασία κάθε πιάτου και την παράδοση ή την ιστορία που αντιπροσωπεύει.

Κλικ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες (https://mindpower.gr/product/nostima-spitika-fagita-oikogeneias/)

  • ISBN: 978-960-6616-52-5
  • Σελίδες: 796
  • TIMH: 35.00 €

Μοιραζόμαστε μαζί σας μία υπέροχη συνταγή, για να πάρετε μια… γεύση.

Υλικά

2 φλυτζανάκια του καφέ καλαμποκέλαιο, 1 φλυτζανάκι του καφέ μπύρα, 1 1/2 φλυτζανάκι του καφέ ζάχαρη, 1 φλυτζανάκι του καφέ ινδική καρύδα, ξύσμα από ένα πορτοκάλι, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα, 1/4 – 1/2 (κατά προτίμηση) κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο, 4 1/2 – 5 κουταλάκια του γλυκού baking powder, 6 1/2 φλυτζανάκι του καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 130 γραμμάρια σουσάμι για το τελείωμα.

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 185 βαθμούς Κελσίου. Σε ένα πλατύ πιάτο βάζουμε του σουσάμι. Σε ένα μπολ μεγάλο αναμειγνύουμε το λάδι με την ζάχαρη και χτυπούμε τόσο ώστε να ενοποιηθούν. Προσθέτουμε την μπύρα ανακατεύοντας το ξύσμα πορτοκαλιού, το σησαμέλαιο και την κανέλα. Συνεχίζοντας να ανακατεύουμε ελαφρά προσθέτουμε την ινδική καρύδα και σταδιακά το αλεύρι με το baking powder και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Οταν πλάθουμε (έχουμε τα χέρια μας λαδωμένα πολύ λίγο ώστε να μη μας κολλάει η ζύμη όσο τα πλάθουμε). Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί. Πλάθουμε σε σχήμα οβάλ ή σε μπαστουνάκια. Τα τυλίγουμε στο σουσάμι και τα αραδιάζουμε στο λαδωμένο ταψί. Οταν γεμίσει το ταψί, το φουρνίζουμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρό χρυσοκόκκινο χρώμα (εάν τα αφήσουμε να αφήσουμε να γίνουν χρυσοκάστανα θα μας γίνουν πιο τραγανά, σαν παξιμαδάκια). Τότε τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα ξεκολλάμε προσεκτικά με μια σπάτουλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο ταψί πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα ή σκεύος διατήρησης.

The post «Τα Νόστιμα Φαγητά της Οικογένειας», φιλευσπλαχνική κουζίνα χωρίς βαρβαρότητα-βαναυσότητα appeared first on Times News.

Πηγή: https://www.timesnews.gr/category/koinwnia/ugeia-diatrofi

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Insurance-spanos-online-asfaleia

banner-ikaros-new