RSS
TwitterFacebookPinterestGoogle+

genikes-asfaleies-insurance-spanos

Banner-radiotaxi-ermis-spanos-site

Ο σεφ Αλέξανδρος Καρδάσης και η διαδρομή του Αθήρι

  • Written by:

Τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του το Αθήρι στεγαζόταν στον Κορυδαλλό. Ωστόσο, εδώ και μια δεκαετία, από τον Οκτώβριο του 2007 μέχρι σήμερα, μας υποδέχεται σε ένα νεοκλασικό σπίτι με μια καταπράσινη αυλή στον Κεραμεικό, που μας κέρδισε από το πρώτο λεπτό και μετατρέπει τα γεύματά μας σε «φιλικά τραπέζια».

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Ο δημιουργικός σεφ και ιδιοκτήτης του, Αλέξανδρος Καρδάσης, δεν κάνει εκπτώσεις στις πρώτες ύλες, ενώ βρίσκεται σε διαρκή αναζήτηση παραγωγών και οινοπαραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Γι’ αυτό το μενού στο Αθήρι αλλάζει συχνά λόγω εποχικότητας και βασίζεται στους «θησαυρούς» που εντοπίζει κατά τη διάρκεια αυτής της αναζήτησης.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό του εστιατορίου είναι ότι παραμένει προσιτό στο κοινό και δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να απολαύσουν ποιοτικές γεύσεις χωρίς δεύτερη σκέψη.

IMG_1183

Το Αθήρι αγαπά πολύ τα παιδιά και κάθε Κυριακή διοργανώνει στον εσωτερικό χώρο του το Food for Play με δημιουργική απασχόληση των παιδιών και ειδικό μενού.

Παρακάτω, ο Αλέξανδρος Καρδάσης κάνει μια αναδρομή στην πορεία ενός εστιατορίου που έχει γράψει ιστορία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας.

IMG_2273

Η σχέση μου με την κουζίνα ξεκίνησε από την ηλικία των 20 ετών.

Η ιδέα για το Αθήρι προέκυψε από την καταγωγή και την αγάπη μου για τη Σαντορίνη.

Η ιστορία του εστιατορίου ξεκινά το 2004 που πρωτοάνοιξα το Αθήρι στον Κορυδαλλό και συνεχίζεται μέχρι σήμερα στον Κεραμεικό, όπου μετακομίσαμε το 2007.

Ο λόγος που αλλάξαμε «στέγη» ήταν ο χώρος και ειδικά η μεγάλη αυλή-κήπος.

Θα χαρακτήριζα την κουζίνα του εστιατορίου μεσογειακή/ελληνική μοντέρνα.

Ο λόγος που ένας επισκέπτης θα ανακαλύψει στο Αθήρι μία από τις αγαπημένες του επιλογές είναι ότι προσφέρουμε συνταγές του παρελθόντος με μία νέα ματιά.

Τα πιάτα του καταλόγου που θεωρούνται must είναι χταπόδι με λιαστή τομάτα και κάπαρη, κριθαρότο σε διάφορες εκδοχές, αρνί μπούτι sous vide με κοκκινιστό τραχανά Αρκαδίας.

Η σχέση του αθηναϊκού κοινού με τη γαστρονομία γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερη.

Τρεις λέξεις που θα χαρακτήριζαν άψογα το Αθήρι είναι προσιτό, ποιοτικές πρώτες ύλες, αναζήτηση.

Στα μελλοντικά μας σχέδια προτεραιότητα έχει ένας διαφορετικός τρόπος προσέγγισης του κοινού σε σχέση με το εστιατόριο.

Πληροφορίες

Πλαταιών 15, Κεραμεικός

τηλ. 2103462983

www.athirirestaurant.gr

facebook: athirirestaurant

Πηγή του άρθρου είναι: www.newsbeast.gr

Insurance-spanos-online-asfaleia

banner-ikaros-new