RSS
TwitterFacebookPinterestGoogle+

genikes-asfaleies-insurance-spanos

Banner-radiotaxi-ermis-spanos-site

Κινέζικο κοτόπουλο με λαχανικά και νούντλς

  • Written by:

Περιγραφή

Για το κινέζικο κοτόπουλο με λαχανικά νουντλς χρησιμοποιώ την τεχνική του stir-frying με την οποία τα λαχανικά, το κρέας και το ψάρι που μαγειρεύονται στο wok διατηρούν την γεύση, τα θρεπτικά συστατικά, το χρώμα και την φρεσκάδα τους και γίνονται υγιεινά και ελαφριά (από ελαφρά προσαρμοσμένη συνταγή του Jamie Oliver).

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γρ. νουντλς αυγού
  • ζωμός (ή κύβος) κρέατος ή κοτόπουλου (προαιρετικά για τα νουντλς)
  • 2 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κομμάτι φρέσκο τζίντζερ 3 εκ. (τριμμένο στον τρίφτη)
  • 1 καρότο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • ½ φλ. αρακά (ή 2/3 φλ. μπουκέτα μπρόκολο ή κατεψυγμένα φασολάκια)
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
  • 50 γρ. ανάλατα κάσιους
  • 2 λάιμ (κομμένα στα 4)
  • 1-2 πρέζες μπούκοβο
  • 3 κ.σ. σόγια σος (soya sauce)
  • 2 κ.σ. σάλτσα ψαριού (fish sauce)
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Στα γρήγορα

Φτιάχνει: 4 μερίδες

Πώς το κάνουμε:

  1. Ξεκινάω καβουρδίζοντας τα κάσιους σε χαμηλή φωτιά (2/9) για 10’ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανά.
  2. Ρίχνω τα νουντλς σε βραστό νερό με τον ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου (προαιρετικά) και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας μείον 1’ λιγότερο καθώς θα ψηθούν και στο τηγάνι. Τα σουρώνω (κρατάω λίγο από το νερό αργότερα για την σάλτσα), τα ξεπλένω και τα κρατάω στην άκρη αφού τα περιχύσω με λίγο λάδι για να μην κολλάνε.
  3. Ζεσταίνω καλά το αντικολλητικό τηγάνι ή το wok με το λάδι, ρίχνω το κοτόπουλο με το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το γυρίζω γρήγορα σε δυνατή φωτιά (8/9) μέχρι να πάρει χρώμα για 2’. Προσθέτω τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τζίντζερ, το σκόρδο (ολόκληρες σκελίδες για να μπορώ αργότερα να τις αφαιρέσω) τα καρότα και τον αρακά και συνεχίσω το γρήγορο ανακάτεμα για 3’ μέχρι να μαραθούν τα λαχανικά.
  4. Κατόπιν προσθέτω και τα νουντλς και τα γυρνώ κι αυτά στο τηγάνι (5/9) ωσότου ζεσταθούν αυτά και ψηθεί σε βάθος το κοτόπουλο. (Αν νομίζω ότι χρειάζεται μπορώ να κλείσω το σκεύος με το καπάκι και να το αφήσω να ψηθεί για 3’ ακόμα σε χαμηλή θερμοκρασία ωσότου βεβαιωθώ ότι τα επιμέρους υλικά έχουν ψηθεί καλά.) Στο τέλος προσθέτω το μισό κόλιανδρο, την σόγια, την σάλτσα ψαριού, λίγο από το νερό που έβρασαν τα νουντλς (για να σχηματισθεί μια ελαφριά σάλτσα), ανακατεύω κι αποσύρω από την φωτιά.
  5. Χωρίζω το φαγητό σε τέσσερα πιάτα, ρίχνω από πάνω τα καβουρδισμένα κάσιους, το υπόλοιπο ψιλοκομμένο κόλιανδρο, λίγο μπούκοβο για έξτρα αψάδα και σερβίρω με δύο φέτες λάιμ σε κάθε πιάτο που θα στυφτούν από πάνω για δροσιά κι άρωμα.
  6. Το κινέζικο κοτόπουλο με νουντλς και λαχανικά είναι έτοιμο για απόλαυση!

0 Όλα

0 Σχόλια

0 Ερωτήσεις

0 Παραλλαγές

Βαθμολογήστε και σχολιάστε αυτή τη συνταγή

Πρέπει να συνδεθείτε ή να εγγραφείτε για να μπορέσετε να βαθμολογήσετε τη συνταγή

Στείλτε σύνδεσμο για αυτή τη συνταγή σε ένα φίλο

Βιβλία αγαπημένων συνταγών

Οι Συνταγές της Παρέας σας παρέχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώσετε όλες τις συνταγές που φτιάξατε και σας άρεσαν ή όσες σας κίνησαν το ενδιαφέρον και θα θέλατε να φτιάξετε, ώστε να τις βρίσκετε εύκολα και γρήγορα.
Φτιάξτε το δικό σας βιβλίο συνταγών online, ώστε να τις έχετε μαζί σας όπου και να πάτε! Μάλιστα μπορείτε να φτιάξετε όσα βιβλία συνταγών θέλετε, ώστε να χωρίσετε τις συνταγές ανά κατηγορίες και να τις βρίσκετε ακόμα πιο εύκολα.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γραφτείτε μέλος στη σελίδα μας (ή να συνδεθείτε εάν είστε ήδη μέλος) και μετά, σε όποια συνταγή σας αρέσει, να πατάτε το +Στις συνταγές μου που θα βρείτε σε όλες τις συνταγές.

Ανέβασμα φωτογραφιών

Insurance-spanos-online-asfaleia

banner-ikaros-new